pühapäev, 18. oktoober 2015

Sügisene trennikuu katsumus

Ei, tegu pole mingi meeletu 30-päeva challengega, mille tulemuseks on valusad põlved ja ägisevad liigesed lihtsalt, et kuhugi kalendrisse kriips saada. Mõni aeg tagasi tegin aga otsuse, et olen end suvel piisavalt poputanud. Vein, šokolaad, jäätis, pastad ja kontoris leiduv hea parem oli teatud perioodil suurepärane ja vajalik, aga sellel olid ka oma tulemused - 58kg pealt 62kg peale. Tervitasin taas 60ndaid, minu "lohvakad" teksapüksid muutusid skinnyjeansideks ja tilluke punu hakkas endast taas märku andma :D
Ning kui endaga enam rahul pole, siis ei jää muud järele, kui jalad kõhu alt välja tõmmata, eks?

Üle pika aja taas Revalspordis jõudu tegemas :)
Sportlikust huvist meisterdasin siis 30-päeva "lahinguplaani", et näha, milleks on normaalkaalus keha suuteline, kui teda kontrollitud toitumise ja rohke trenniga turgutada.
Mida see siis endas täpsemalt hõlmab?
  • Trenn vähemalt 3 korda nädalas. Selle jaoks uuendasin enda Revali kaarti. BodyPump, BodyCombat, BOSU treening ja kõht+selg+tuhar sessioonid. Saalis koos teistega jõuab rohkem :)
  • Trennivabadel päevadel vähemalt 30 minutit kõndida. Ei pea bussiga need 3 peatust reisima!
  • Taas "puhtalt" sööma hakata ja kaloraaži hoida 1400-1500 peal. Siin aitab Myfitnesspal. Makrod olen seadnud nõnda: 30% süsivesikuid, 40% valku, 30% rasva. Makrodel tegelikult ei aja näpuga järge, nad on pigem sõbralikuks meeldetuletuseks seal.
  • Vähemalt 7 tundi magada. Olen tähele pannud, et magamatus või 4-5 tunnised ööd, mis tihtipeale juhtuvad ajavad järgmisel päeval hullumoodi isutama. Seda toetavad ka kõik teaduslikud allikad. Aitab! Iluune väljend on põhjusega välja mõeldud :)
  • Operatsioon "Söö rasva". Ehk ei viska enam ära munerebusid ega aja poodides taga rasvavaba kodujuustu või kohupiima. See on üks suurimaid muutusi ja sellele pühendan eraldi postituse tiba hiljem :)

  • Meelekindlust töö juures. Tasuta saiakesed ei ole tasuta. Nende hind ladestub mujal ;)
  • Ise kokkamist-ise kokkamist ja veel kord ise-kokkamist. Sest ainult nii on võimalik sissesöödavaid kaloreid ja makrosid kontrollida.

Täitsa põnevil olen, sest kokkamise puhul saab lisaks juba kogunenud retseptivaramule kasutusele võtta kaks raamatut, mis elukaaslane mulle kinkis: "Tervislikud küpsetised" ja "Mina loobun suhkrust". Tore, kui kodus kaasa elatakse :)

















Tegin "enne" pildid ära ja nüüdseks on esimene nädal edukalt seljatatud. Eks näis, kas sihikindlust jätkub ka tulevaks 3 nädalaks. Noormees on veini- ja šokolaadigurmaan, nii et..  oeh :D

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Befit 2016 - 3. nädala kokkuvõte

Oi, kuidas aeg lendab. Ongi juba 3 nädalat täis! Kuigi plaanisin iga kahe nädala tagant end mõõta-kaaluda, siis uudishimu sai võitu ja ei j...