teisipäev, 21. aprill 2015

Retsept - kevadrullid

Kevadele vastu kevadrullidega :)
Eile oli poes üks tore moment, mil avastasin taas ammuse lemmiku - Hortexi külmutatud segu idamaiste vürtsidega. Teadsin momentaalselt, mida sellega teha. Olen üpris suur Hiina toidu fänn, aga kalorimajandusse igasugu riisiroad ega Pekingi kanad eriti ei mahu, seega kevadrullid tundusid kui hea moodus "Hiinameeli" kergelt turgutada.


Antud kogustest saab 22 kevadrulli:
  • 400g Hortexi külmutatud segu idamaiste vürtsidega
  • 300g riivitud peakapsast
  • 150g valmistatud kanafileed (mina keetsin ja tükeldasin jahtunult peeneks)
  • 3-4 spl heledat sojakastet (näiteks Chain Kwo oma)
  • 1 tl tšillipipart
  • 1 tl ingveripulbrit 
  • pakk riisipaberit (Vietnamese Choice)

    1 kevadrull keskmiselt: 40-50 kcal
Valmistamine:
Pane külmutatud Hortexi segu ja riivitud kapsas suurde wokipanni/potti koos maitseainete ja sojakastmega. Pane kaas peale ning lase köögiviljadel pehmeneda, aeg-ajalt segades. Kui kapsas on pehme (läheb umbes 20 minutit), sega sisse kanafileetükid ja lase täidisel jahtuda.

Now the fun part - pane suurde supitaldrikusse vett, tõmba riisipaber sealt läbi, aseta niiskele tööpinnale, tõsta lusikaga täidist keskele ja keera kevadrullid valmis. Prae suurel kuumusel kookosõlis krõbedaks. Et mitte rasvast nõretavaid rulle saada, siis valamise asemel pintselda õli pannile silikoonpintsliga. Hea panniga läheb vaja imeõhukest kihti rasva, et rullid krõbedaks praadida :)

Serveeri magusa tšillikastmega snäkiks või koos nuudlite või riisiga. Kergema kaloraažiga variandid on porgandinuudlid ja lillkapsariis. Pildil on suvikõrvitsa-porgandinuudlid balsamico kastmega.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Befit 2016 - 3. nädala kokkuvõte

Oi, kuidas aeg lendab. Ongi juba 3 nädalat täis! Kuigi plaanisin iga kahe nädala tagant end mõõta-kaaluda, siis uudishimu sai võitu ja ei j...