kolmapäev, 15. oktoober 2014

Retsept - lillkapsariis

Pühendan terve postituse nüüd lillkapsale, sest see on liiga hea asi, et enda teada hoida. Taaskord idee Nami-Namist - miks mitte riisi/pasta asemel hoopis lillkapsas? Olen seda nüüd 3 päeva järjest juba kõrvale söönud ja ei saa pidama. Niivõrd äge idamaine hõng ja täis kõht kauemaks :)

Sul on vaja:
1 väiksem lillkapsapea
1 marineeritud kurk
1 spl oliiviõli (külmpressitud)
0.5 tl jahvatatud ingverit
1 tl köömneid
3 spl Thai Choice ananassi-tšillikastet
maitse järgi soola


Pikka pidu pole, las pildid räägivad enda eest. Mina kasutasin õisikute purustamiseks köögikombaini lisa, aga loomulikult võib ka tavalise riiviga, läheb lihtsalt rohkem aega. Pärast riivimist viskasin kõik oliiviõliga kuumale pannile ja maitsestasin juba üleval välja toodud asjadega. Sinna võib põhimõtteliselt ükskõik mida panna: muskaatpähklit, karrit, cayenne pipart, lase aga kujutlusvõimel lennata (järgmine kord riivin peatäie brokkoliõisikuid ka sisse). Minul oli 5-7 minutiga kapsas juba meeldivalt pehme ja maitsed sisse tõmmanud.

Mind üllataski see, kuivõrd sarnaselt tavalisele riisile seda lillkapsamassi käsitleda sai. Ei kleepunud kokku ega läinud pudruks. Aga erinevalt tavalisest riisist on selles hunnik kasulikke aminohappeid, antioksüdante, magneesiumi, B-vitamiini ja C-vitamiini. Talveks tuleb ju vitamiine täis pugida, et külm külge ei hakkaks.


Õhtusöögiks kuhjasin südamerahuga endale lillkapsariisi + 100g praetud pelmeene. Kausitäis hiinakat alla 300 kcal, pole üldse mitte paha.

Befit 2016 - 3. nädala kokkuvõte

Oi, kuidas aeg lendab. Ongi juba 3 nädalat täis! Kuigi plaanisin iga kahe nädala tagant end mõõta-kaaluda, siis uudishimu sai võitu ja ei j...