kolmapäev, 15. oktoober 2014

Retsept - tomati ahjukana



Valgud = täiskõhutunne. Täiskõhutunne = immuunsus snäkisööstudele. Liha on üks kõige loomulikumaid valguallikaid, aga sarnaselt elukaaslasele hakkab tekkima tüdimus sellest maitsetust kanast. Jah, sea/veiseliha on mahlasem (loe: rasvasem) ja mõnusam, aga ma ei taha loobuda oma päevastest vahepaladest (murakamoosiga kodujuust.. mm), sest õhtusöögilaua liha iga 100g annab 200 kcal rohkem kui tarvis... Ei taha enam supermarketi lihaleti ees kakelda, niisiis, tuleb kana ära ehtida - RETSEPTIAEG!

Appi tuli Nami-Nami tomati ahjukana retsept, mida veidike kohandasin.

         kcal
Kanafilee 500g
485
Philadelphia Lightest toorjuust 150g
150
Sibul 100g
30
Tomatikonserv 400g
60
Valmistoit 100g
63

Paprikat/tüümiani meil kodus polnud, maitsestasin tavalise kanamaitseaine, poole tl jahvatatud ingveri ja köömnetega hoopis. Saare Smetana hapukoor on päris rammus kraam, selle asendasin Philadelpia Light toorjuustuga. Väga hea katsetus, teinekordki võib teha, aga järgnevate muudatustega:
1. Lasta kanal tomati-juustukastmes marineerida tunnike enne ahju panemist. Suuremad tükid kippusid ikka maitsetud olema, oleks mõistlik kanal kastme maitsenüansse sisse tõmmata.
2. Sibula viilutamise asemel see ikkagi väikesteks tükkideks lõigata. Ei istu need suured krõmpsud tükid mulle.
3. Lisada riivitud apelsini/sidrunit. Mingil põhjusel hakkas söömise ajal tsitruseigatsus maha murdma. Järgmine kord teeb ära.

Oma eesmärgi täitis igatahes see kokkamine ideaalselt - vana igav maitsetu kana sai ilma kaloripommita uue kuue. Pilti ei olnud paraku mahti teha, kõhud olid pärast pikka tööpäeva ja poodlemist nii tühjad, et maandusime taldrikutega Friendsi vaatama peaaegu, et välgukiirusel :D

Befit 2016 - 3. nädala kokkuvõte

Oi, kuidas aeg lendab. Ongi juba 3 nädalat täis! Kuigi plaanisin iga kahe nädala tagant end mõõta-kaaluda, siis uudishimu sai võitu ja ei j...