teisipäev, 21. aprill 2015

Retsept - ahjupuder

Ah, ma kohe ei või... hommikusöök on päeva parim osa! Täna siis väike pudrumakeover! Väikeseks vahelduseks pistsin selle hoopis ahju. Nii läheb pealt krõbedaks ja kohe eriti nämm on. Kuigi koostisosad on samad, on ahjust välja võtmine kuidagi vaimselt palju rahuldavam.. aga ehk on see minu kiiks lihtsalt :D

Minu versioon:
  • 40g kaerahelbeid
  • 50g vaarikaid
  • 10g chia seemneid
  • paar tilka steviat
  • kaneeli
  • kardemoni
  • natuke tumeda šokolaadi tilkasid
    Kokku: 215 kcal

Eelneval õhtul segasin koostisained tillukeses keraamilises vormis kokku ja jätsin ööseks veega paisuma. Hommikul tõusin üles, pistsin vormi oma armsasse kuumaõhugrilli 250-kraadiga ja läksin duši alla. 10 minuti pärast pesust tulles astusin koogilõhnalisse kööki ja krõbeda koorikuga ahjupuder juba ootas :)
Jätkuvalt olen tumeda šokolaadi tilkade fänn.. piisab nii vähesest, et anda hoopis rahuldavam vunk asjale. Katseta omamoodi! Chia seemnete asemel purustatud pähklid/linaseemned, kliid jne. Vaarikate asemel mustikad, banaanipüree või muu meelepärane.

2 kommentaari:

  1. Mis šokolaaditilgad need on ja kus kohas saadaval?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tere!
      Tegu on tavaliste tumeda šokolaadi nööpidega, mis tavaliselt on suuremates toidupoodides kas magusate maitseainete või küpsetustarvete juures. Minu omad olid Konsumis ja maksid 1.85€. Eks vahet pole, mis sordiga tegu, aga ise vaatan, et kakaosisaldus oleks vähemalt 50-60%. Pilti paraku pakendist enam alles pole, valan kodus väiksesse purki need :)

      Kustuta

Befit 2016 - 3. nädala kokkuvõte

Oi, kuidas aeg lendab. Ongi juba 3 nädalat täis! Kuigi plaanisin iga kahe nädala tagant end mõõta-kaaluda, siis uudishimu sai võitu ja ei j...