Noh, tegelikult.. kui hakata mõtlema, siis iga lugema sattuv mees tõenäoliselt kommenteeriks, et mis liha see kanafileehakkliha on, aga üritame siin ikka figuurisõbralikud olla ja suvele peenema taljega vastu minna, eks :)
Niisiis, alljärgnevatest kogustest sain 12 lihakotletti:
kartulipüree glasuur:
- 103g keedetud muna (2 keskmist)
- 135g keedetud kartulit
- 10g Taluvõid

Pane köögikombaini kõik lihataigna koostisosad ja lase ühtlaseks seguks. Maitsesta oma meele järgi, mina panin 2tl soola, 2tl küüslaugu piprasegu ja veerand sidruni mahla. Maitseaineid kindlasti karta ei tasu, kuna kanaliha tõmbab maitseid svammina sisse ja väga lihtsalt võib tulemus jääda mage või igav. Pintselda muffinivormid oliiviõliga. Kui on kvaliteetne non-stick vorm, siis võid loomulikult ka ilma rasvaineta proovida, enda plaadiga paraku ei julgenud. Pane ahju 220-kraadi umbes 20 minutiks. Kontrollisin hambaorgiga nagu pirukate puhulgi. Kui ork jääb puhtaks, tõsta muffinid vormist välja jahtuma.
Glasuuri jaoks blenderdasin kombainis muna, kartuli, taluvõi ja pool tl soola kreemja tekstuuri tekkimiseni, valasin segu väikesesse kilekotti, lõikasin otsa maha ja kasutasin kui tordipritsi. Lihtne!
Tulemus näeb välja peolaua vääriline. Koos värske salatiga on see ideaalselt kerge, ent toitev õhtusöök või trennijärgne kehakinnitus. Ja loomulikult need näevad nii segadusse ajavalt armsad välja ^^,
Kas keetsid porgandi ja lillkapsa enne ära või panid toorelt kombaini? :)
VastaKustutaEi, toorelt :)
Kustuta