pühapäev, 25. jaanuar 2015

Chia seemned!

Hankisin endale ka lõpuks need palju kiidetud imeseemned! Kes veel ei tea, siis neid kutsuti indiaani jooksjate toiduks, sest chia seemned annavad uskumatult palju energiat ning kaitsevad keha vedelikukao eest. Ma pole küll põlissõdalane, aga BodyPump + pooletunnise crosstraineri jaoks kulub see toitainete powerhouse lisakütus igati ära ;)
Praeguseks olen testinud neid kahel korral ja öelda on ainult positiivset. Eriti vahva on see, kuidas need seemned veega kokkupuutel paisuvad ja geeljaks lähevad, üpris kiiresti saab aimu, miks nende üks peamisi atribuute täiskõhutunde tekitamine on :)
Eileõhtuseks vahepalaks panin kombainis kokku Alma rasvata kohupiimakreemi, maasikad, kookose viljaliha & pool spl 15 minutit vees olnud chia seemneid. Hamba all oli neid tunda minimaalselt, pudru sees üldse mitte, nii et ei ole mõtet karta mooniseemnete laadset "kirju naeratuse fiaskot".


Infot Chia seemnete kohta:
  • Neis lahustuvad kiudained loovad püsiva, stabiilse veresuhkru taseme mis tähendab samuti püsivat, kõrget energiataset (vähem cravinguid!)
  • Asendamatute rasvade allikas - 64% omega-3 ja 19% omega-6.
  • Chia kõrgekvaliteetne taimne valk (20%) aitab ehitada tihedamat lihasmassi.
  • Chia seemned ei rikne kergesti, need on kaitstud looduslike antioksüdantide poolt. Isegi peale jahvatamist ja veega geeliks segamist võib chiat külmikus kuni 2 nädalat säilitada.
  • Rikkalik magneesiumi, kaltsiumi ja raua allikas. 
Tegu on siiski üpris kallite seemnetega ning arusaadavalt igaüks neid osta ei raatsi. Nendele on hea uudis see, et linaseemned oma toitealase profiiliga küündivad üpris lähedale.Tuletan siinkohal meelde, et linaseemneid peaks enne tarbimist kindlasti jahvatama, sest magu ei suuda iseseisvalt kõike vajalikku läbi kõva kesta omastada. Chia trumpab ka selles paraku üle :)


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Befit 2016 - 3. nädala kokkuvõte

Oi, kuidas aeg lendab. Ongi juba 3 nädalat täis! Kuigi plaanisin iga kahe nädala tagant end mõõta-kaaluda, siis uudishimu sai võitu ja ei j...