pühapäev, 10. jaanuar 2016

Befit 2016 1. nädala kokkuvõte

Hei kullakesed!

Esimene nädal on võidukalt selja taga!
Alustasin selle postituse kirjutamist võrratul päikeserohkel talvehommikul, kohvitass kõrval ja mõnus tšillipuder (retsept allpool) kõhus. Hämmastav, kuidas see seest soojaks kütab! Külma kööki tulles panin villased sokid ja kampsuni kohe selga, aga poole pudrukausi peal juba lendas kamps seljast. Ma ütlen, vürtsid on maagilised.
Panen siis siia kirja läinud nädala muljed :)

1. NÄDALA VÕIDUD

Suur rõõm nentida, et keha ütleb "puhta režiimi" eest aitäh ja ei kapriisitse. Pole enam seda raskustunnet ja energiatase on võrreldes aasta lõpuga ikka kordades suurem. Kui mäletan kalamaksaõli võtta ja lusikatäis kookosõli päeva jooksul kohvi sisse pista, siis pole ka absoluutselt mingisugust isutamist. Toon siis näiteks siia ühe päeva menüü.

HOMMIK
Alustan kuuma veega, mille sisse panen rohelise tee ekstrakti, sidrunit ja õunaäädikat. Lisaks vitamiinid: raud + magneesium + D-vitamiin + pärast sööki tl kalamaksaõli
Tšillipuder:
20g purustatud kaerakliisid
1 spl kakaod
1/2 tl tšillipulbrit, tunde järgi kaneeli, piparkoogimaitseainet
20g jahvatatud kaerakliisid
10g linaseemneid
1 muna
15g valgupulbrit
tl tumeda šokolaadi tükke
kohv piimaga

VAHEPALAD
väike õun
100g 4% kodujuustu
2-3 kohvi piimaga + 1 tl kookosõli
päeva jooksul ~1L mullivett sidruniga

LÕUNA + ÕHTUSÖÖK
Lihtne panniroog, viskasin kokku:
400g brokkolit
200g tükeldatud kanafileed
2 muna
3 tomatit
2 spl köömneid-seemneid
2 spl sulajuustu

KOKKU: 1400 KCAL

Kodus on mul nüüd uued abilised - ostsin endale uue saumiksrikomplekti. Et püreesuppe oli üpris tülikas potist blenderisse ja tagasi potti 2-3 korda järjest valada, mõtlesin, et aitab naljast, aeg on soetada saumikser et seal samas potis kõik ära püreestada. Priisle Maximast sain ülivahva komplekti, mis nüüd asendab nii miksrit, saumiksrit kui hakkijat-peenestajat (näiteks pähklivõi tegemiseks). Kogu krempel vaid 23.90€!

Võin ka uhke olla, sest polnud ühtegi "kodus lösutan ja tööl lösutan 8h otsa" päeva. Iga päev tegin kas väikese trenni või vähemalt suurema jalutuskäigu - väljas on ju niivõrd maagiline talveilm! Nautisin ümbrust termotopsiga varustatult, muusika tümpsus klappides. Sellised jalutuskäigud on tõeline vaimutoit - teevad tuju heaks, sellega väheneb kortisooli tase organismis ja nõnda ei anna keha ka mingisuguste imelike isudega stressist märku.

Nagu ka eelmises postituses mainitud, töö juures õnnestus nädal otsa täitsa oma lõunaid süüa ja köögis peibutavaid küpsiseid, kooke ja pitsasid ignoreerida. Tavaliselt viskan pannil kiirelt kokku mingi omleti või köögiviljasegu ja kanafileetükid.
Tegin Aasia kolmapäeva tööl! PS: kellel on kõige ägedam
tass? :D
Ühel õhtul töölt tulles tegi Taavi toreda üllatuse näitamaks, et mul on ka kodune tugi olemas sellele tervisliku toitumise- ja trennirallile. Kui varem toodi kingituseks šokolaadi, siis nüüd ootas mind hoopis kaks lemmikut valgubatooni laua peal maiustamiseks :)
Mitte ainult elukaaslane, vaid ka emps elab mulle kaasa! Koguni nii, et ta saatis mulle bussiga Tartust terve sügavkülmatäie enda kasvatatud suvikõrvitsakuubikuid. Sellega oli paras komöödia, enne oli suur mure, et sulab vahepeal üles ja mul kodus polnud ka kuhugi panna, kuna külmkapp niigi täis. Aga nüüd miinuskraadidega on rõdu üks suur sügavkülm. Aww yiss!

No vaadake, kui palju! Oma 5-6kg ikka :D
Nüüd peaks küll tükiks ajaks hea kalorivaest püreesupimaterjali/kõrvalrooga jätkuma. Sai täna õhtul kohe ära testitud ka. Eesmärgiks oli panniroog, aga kuna suvikõrvits andis nii palju vedelikku, siis lõpuks tuli välja hoopis "väga paks idamaine supp" :D

See suvikõrvitsa saadetise ootamine bussijaamas võttis ikka parajalt läbi (buss hilines 15 min ja ma ei julgenud platoolt sooja peitu ka minna), nii et kodus pugesin kohe villastesse sokkidesse ja Taavi pusasse. Selline külmavares täna õhtul, et saatsin ta üksinda nimekirjaga poodi isegi (ma muidu jumaldan koos poes käimist). 15 minuti jooksul 5 telefonikõne - võtab kenasti kokku, kuidas mehed üksi poes käivad :D
Aga kõik õiged asjad said poest lõpuks koju toodud ning homse tšillipudru sisse katsetan üht eriti põnevat Santa Maria vürtsi - Chipotle tšilli.

Selleks korraks minu poolt kõik. Küpsetan nüüd mehele tänutäheks ühe tillukese koogi, et ta vapralt see nädal vastu on pidanud ja homme kutsun külla kaks kallist sõbrannat, et gurmeekohvi ja valgupannkookide saatel motivatsioonipatareid ka järgnevaks nädalaks täis laadida.
Püsige soojas ja püsige positiivsed! :)
PS: Panite tähele, kui "muuseas" ma mehele koogi küpsetamist mainisin? Praegu on selline tunne, et võiksin lausa pagaritöökoja keskel tantsu lüüa ilma, et need koogid erilise kiusatusena tunduks :) Vaat, millise erinevuse keha vitamiinide, rasvade ja hea toiduga korralikult varustamine loob!

PS2: Kes veel ei tea, siis mul on ka FB nurgake! Seal askeldan igapäevasemalt kui siin blogis :)

4 kommentaari:

  1. esimene toit on kirjas tsillipudruna, aga kus on koostisosades tsilli? :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Täitsa õigus, maitseained unustasin hoopis ära. Kohe-kohe! :D

      Kustuta
  2. Pudruprintsess proovib ka homme selle pudru ära:) ainult šokolaadi asemel tuleb vist kakao ja walden Farmsi šokolaadikaste :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kui on korralik kakao, siis pole vajagi selle Waldensi keemiaga asja ehedust rikkuda :)
      Mina kasutan Anatolsi kakaod (235kcal/31g valku/100g), näha siin: https://www.facebook.com/anzuaskeldab/photos/a.604154873062930.1073741835.537338373077914/643270085818075/?type=3&theater

      Kustuta

Befit 2016 - 3. nädala kokkuvõte

Oi, kuidas aeg lendab. Ongi juba 3 nädalat täis! Kuigi plaanisin iga kahe nädala tagant end mõõta-kaaluda, siis uudishimu sai võitu ja ei j...