- 250g porgandipüreed (aurutatud porgand vähese veega kokku blenderdatud)
- 2 munavalget
- 1 muna
- 100g kaerajahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
- kaneeli, kardemoni, ingveri (või piparkoogimaitseainet)
- vanilliessentsi
- Steviat
- 2 riivitud valge šokolaadi ruutu
- 1 tl tumeda šokolaadi tilkasid
KOKKU: 605 kcal. Kui kook lõigata 8ks, siis üks tükk = 76 kcal
Porgandipüree oli mul külmkapis seismas. Tegin ta niimoodi, et aurutasin 400g porgandeid metallsõelal pehmeks ja siis blenderdasin püreeks. Vett lisasin suhtes 2:1, st 400g porganditele lisasin kokku umbes 200g vett.
Koogi jaoks segasin kausis kokku porgandipüree, kaerajahu, küpsetuspulbri ja maitseained. Vahustasin eraldi kausis munad poolvahuks ja lisasin taignale. Valasin 24cm diameetriga vooderdatud vormi (aga paremini sobiks 20cm, jääb paksem) ja 220-kraadises ahjus küpsetasin 20-30 minutit. Kuuma koogi puistasin üle riivitud šokolaadiga.
Kook jääb seest pehme ja mahlane, kuna enamus taignast on porgandipüree, mitte et ta toores oleks :)
76-kalorine koogitükk :) |
Tundub imemaitsev! Kuid mind huvitab väga teie tšillipudru retsept :)
VastaKustutaAga palun!: http://www.anzuaskeldab.blogspot.com/2015/05/retsept-tsillisokolaadi-puder.html
KustutaOlen koguseid vastavalt tujule kohandanud, sisse seganud ka valgupulbrit ja viimasel ajal teen üldse 45g odrajahuga hoopis. Siis jääb leivasupi konsistents ja häääästi suuur kauss tuleb ka, oma 450ml, sest odrajahu seob nii palju vedelikku :)
PS: piparkoogimaitseaine läheb ka imehästi tšillipudru sisse!
Super! Proovisin kohe, kui retsepti nägin. Asendasin kaerajahu tatrajahuga ning peale valmistasin lahjast toorjuustust ja steviast õhukese katte. Väga mõnus pehme kook, mis rahuldab ideaalselt magusaisu :)
VastaKustutaSuper! Toorjuustu kate on tark võte, rohkem valku kõhukinnituseks :)
Kustuta