esmaspäev, 17. november 2014

3-päeva eesmärk saavutatud!

Nagu reedel lubatud sai, põletasin kolme päevaga 1500kcal ära. Kaal on kangekaelselt paigal seisnud, nii et sellised väikesed minichallenged on nüüd vajalikud, et kuidagi kainet mõistust säilitada. Üritasin asju mitmekesisena hoida ja proovisin arvutis ootel seisnud videod ära.

laupäev - 315kcal
  • 25min Focus T25 Cardio
pühapäev - 372kcal
esmaspäev - 864kcal
  • 15min soojendus lihtsalt elutoas AC/DC saatel tantsides ;)
  • 25min Focus T25 Total Body Circuit (Shaun T you evaaaal!... pidin modified versiooni tegema plankharjutuste juures, lihtsalt ei ole seda jõudu veel)
  • 20min Fitness blender Low Impact Cardio (Pahkluud olid selleks momendiks veidike valusad, ei tahtnud nii palju ringi hüpata, nii et valisin Low Impact versiooni. Soojenduse ja lõpuvenitused jätsin välja)
  • 8min Fitness Blender 8 Minute Cardio
  • 20min Zumba Fitness Xboxiga (Lõpetuseks tantsisin oma lemmiklaulud ära, et viimased kalorid täis saaksid)
Sinna, kus võimalik panin Youtube lingid. Focus T25 kava tõmbasin siit.

Täna oligi kõige raskem päev, kuna nädalavahetusel üle poole tunni eriti ei viitsinud rahmeldada, siis täna pidin selle arvelt kompenseerima ja kaks korda rohkem tegema. Oi, kuidas oli alla andmise tuju Shaun T Total Body Circuit video ajal.. veri vemmeldab ja käed tulitavad, no ei jõua end asendis hoida plankharjutuste ajal... Lömitasin vaibal 1/3 ajast. Ehk ongi hea, et kohe hakkama ei saanud, millegi poole tuleb ju püüelda. Järgmine nädal suudan ehk rohkem kaasa teha. Lower Body oma näiteks suutsin ilusti kaasa juba teha, sest olen oma kükkide ja tantsimisega jalalihased ikka veidi tugevamaks saanud. Trennimaratonist toibusin luksusliku vanniga. Mango vannitablet, marjajäätise lõhnaline vannivaht, küünlad & One Republicu album.


864kcal trennipäeva üle võib uhke olla, ent praegune olukord paneb siiski mõtlema.. miks kogu see töö ja vaev siis ometi kaalunumbril ei kajastu? Et saavutada enda unistuste figuur, peaksin ~6kg rasva kaotama. 66-67kg vahepeal olen aga juba pool aastat istunud. Oktoobris püstitatud eesmärk jäi samuti saavutamata, ei liigu need numbrid kuhugi lihtsalt. Kas tõesti pean kõik meeldiva enda toidulaualt koristama? Elu ei ole ju elamist väärt, kui kodus kord nädalas täisterapastavormi ja veiniklaasiga lõõgastuda ei saa... On võimalik taas proovida Kalmuse või Revalspordi nõustaja poolt koostatud toidukavasid, aga need tunduvad nii piiravad. Ja hoidku taevas selle eest, kui lähed kellelegi külla või välja, siis on kõik rikutud..

Et platoost välja saada otsustasin vingumise lõpetada ja minna tehniliseks. Kaevasin välja vajalikud valemid (BMR calculator) ja tulemus on see, et kaalu säilitamiseks ilma igasuguse füüsilise aktiivsuseta peaks minu päevane kalorite tarbimine olema BMR 1485 x 1.2 = 1780kcal. Tavapäeval üritan enda kaloraaži hoida 1450kcal piires. See tähendab, et igapäevaselt põletan ainult toitumisega 330kcal.

Rusikareegel: 3500kcal põletamine = 450g kaalukaotust

Niisiis, kui kontrollin 100% ulatuses kaloraaži ja ei peta, siis ilma trenni tegemata peaksin teoorias kaotama peaaegu 300g nädalas. Kui siia juurde lisada iganädalane trenniga põletatav 1500kcal, siis eeldatav nädalane kaalukaotus oleks 490g.

Mõeldud, tehtud. Ostsin kontorisse ka teise köögikaalu, et tööl olles täpselt mõõta, kui palju mida salatisse ja kohvi sisse läheb. Hoidke pöialt :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Befit 2016 - 3. nädala kokkuvõte

Oi, kuidas aeg lendab. Ongi juba 3 nädalat täis! Kuigi plaanisin iga kahe nädala tagant end mõõta-kaaluda, siis uudishimu sai võitu ja ei j...