reede, 22. jaanuar 2016

Kaks paari retuuse ja sokke - talvejooks! :D

Griffindor!
Jooksutossud ei pea teps mitte tolmu koguma talvel nagu täna avastasin. Talvejooksu superstaaridest kolleegid inspireerisid mindki lõpuks asja ära proovima. -8C ilm oli esimeseks katseks ideaalne pehme talveilm. Kell oli juba 21, aga otsustasin, et siin tuleb nüüd kangekaelne olla :)

Mõeldud-tehtud. Otsisin kapist kõik oma kampsunid, retuusid, sallid ja kindad üles ning pakkisin end sisse. Griffindori sall ja doge kõrvadega müts asusid kelmikalt tuju üleval hoidma.

Siinkohal ka meeldetuletus teile kõigile, kes välja jooksma minna plaanite. Õige varustus on võti!

  • Kaks paari sokke - kuigi keha on üleüldiselt kardiotrennist soe, siis varbad vaesekesed siiski võivad külmetama hakata
  • Müts - pealae kaudu kaotame 40% kehasoojust (käte-jalgade kaudu 30%)
  • Buff - kõrge kaelus-sall aitab ennetada näo külmetamist ning liig-külma õhu kopsudesse sisse ahmimist. Mina sain enda oma väga hea hinnaga Magaziini kauplusest, seal on üllatavalt suur valik 2.5-7€ raames!
  • Kareda tallaga jooksutossud - lumine pinnas on siiski natuke libedam, nii et mida krobelisem pind, seda parem

Bluetooth klapid on mu suurimad
sõbrad 
Astusin välja ja juba esimese 100m jooksul küsisin endalt, "Miks ma totu seda varem juba ei teinud!??" See on täiesti võrratu... öölaternates sätendav lumi, vaikselt langevad lumehelbed ning teraapiliselt tühjad tänavad. Mis peamine - lumise tee peal jooksmine ei põruta jalgu, siledaks tallatud lumise jooksuraja pinnas on tiba vetruv nagu staadionil joosteski. Minu keskmisest tundlikum vasak põlv oli selle üle väga tänulik.

Alguses välja minnes lootsin, et kas ehk tuleb 2km äragi. 2.6km peal sai võhm otsa pärast intervallsprinti. Olin enda peale natuke vihane (selline tunne, et peaks ilma pausita ikka suutma, muidu poleks nagu mingi õige jooksmine), aga siis tutistasin end mütsikõrvast. Liikumine on peamine. Seda peab nautima, mitte sundima! Tegin telefoniga paar pilti ja pärast 2 minutit olin nagu uuesti sündinud - ning punusin veel 2.7km ära nagu ludinal, kokku siis 5.3 km. Lõpukilomeetri ajal tuli nagu tellitult Spotify playlistist "Black Betty", mis mind alati nagu Fast and Furiousi nitroballoon uuesti käima lükkab. Paarikümne meetri kaugusel kodust telefon helises - mees hakkas muretsema juba, et kus ma nii kaua õhtul majade vahel olen - kas tõesti jagus nii palju jaksu, et ikka veel jookseb? Või jookseb kellegi eest ära? :D

Heliseva telefoniga vudisin maja ette ja mind tervitasid rõdult üllatunud hirvesilmad (ta oli suitsupausil just parajasti). Lõpusprindist kurnatuna otsustasin kogu kupatusega siis tseremoniaalselt lumme heita - Taavi muheles ja tegi pilti :D
Nii ma nautlesin pärast jooksu :D

Ütlemata mõnus oli pärast jooksu kuuma duši alla minna ja teetassiga köögitoolile kerra tõmmata. Sel nädalavahetusel lubab ka imeilusat pehmet talveilma. Tee järgi! :)

4 kommentaari:

  1. Tehtud :) Päeval tegin 10km ringi.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Vau.. lihtsalt 10km nagu muuseas? :D
      Tead, Kati, ma nüüd sakutan iseennast ja võtan eesmärgiks enne jaanuari lõppu ka 10km ära teha väljas. Hoia pöialt!

      Kustuta
  2. Aga mina hoopis suusatan :) Sest joosta saan suvel ka, kuid metsavahel suuskadel liuelda on suvel keeruline :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aga on olemas ju need "rullsuusad"? :D
      Mõistan täielikult. Kuigi suusatamine pole minu fortee, mul on selline abitu tunne nendega, nagu oleks kammitsates. Aga pole aastaid suusatanud, peaks ehk uuesti võimaluse andma sellele. Kas tead, kus Tallinnas oleks hea laenutada paar ja proovida? :)

      Kustuta

Befit 2016 - 3. nädala kokkuvõte

Oi, kuidas aeg lendab. Ongi juba 3 nädalat täis! Kuigi plaanisin iga kahe nädala tagant end mõõta-kaaluda, siis uudishimu sai võitu ja ei j...