kolmapäev, 27. jaanuar 2016

Befit 2016 - 3. nädala kokkuvõte

Oi, kuidas aeg lendab. Ongi juba 3 nädalat täis!
Kuigi plaanisin iga kahe nädala tagant end mõõta-kaaluda, siis uudishimu sai võitu ja ei jaksanud oodata järgmise nädalani.
Asjad liiguvad sihikindla jonnakuse tulemusena õiges suunas. Kõik need korrad, kui pirukahõngulisse Rimisse lõunat ostma läksin..  Jään hetkeks mõtlema.. tõsimeeli kaalun pagariletis enda kostitamist. Vanad ja tuntud vabandused nagu "Aga kõik normaalsed inimesed ümberringi maiustavad! Elu ongi nautimiseks! Mis see üks pirukas ikka teeb..." trügivad salamahti pähe. Aga siis käärin sealsamas mantlivarruka üles ning hennamaaling "It will be worth it" vaatab käsivarrel vastu. See on mul põhjusega tehtud. Naeratan omaette ning sean sammud lahtise salati leti äärde. Jah, see pirukas pakuks 2 minutit krõbedat šokolaadi-banaanikreeminaudingut. Aga keedumuna-kana-tomatisalat sillutab teed 24/7 mind saatvale tervele ja toonuses kehale. 2 minutit versus 24/7? Tõstan viimased kirsstomatid enda salatikarpi, sulgen kaane ja astun sirge seljaga kassa poole. Ma ei jäänud mingist preemiast ilma. Minu preemia on tulemas! :)

Järgmine proovikivi: terve nädalavahetuse kestvad firma talvepäevad. See tähendab pidu, ülemeelikust, tasuta toitu ning mis seal salata - alkoholi. Kodus ja tööl on lihtne hoida kontrolli ja endale lõunaid valmistada, aga meid viiakse kohta, kus mul pole praktiliselt enda toidulaua üle kontrolli. Pean vaid lootma, et pakutavas on ka tervislikke valikuid.

Ausa ülestunnistuse aeg - kardan "eat all you want" stiilis laudasid, sest eelmise aasta Halloweeni peol murdusin ikka katastroofiliselt. Mugisin makroonküpsiseid ja krõpsu, kuni kõht valutas. Ja siis peale veel. Tantsida isegi lõpuks ei jõudnud, istusin vaatasin teisi eemalt, kurguni rämpsu ja enesepõlgust täis. Üks madalpunkte, pärast mida sain aru, et nii edasi enam ei saa. Ning seetõttu alustasingi 2016 täiesti uuelt lehelt, Befit 2016 konkurss lisamotivatsiooni pakkumas.
 Enne fööniksina taassündi on paraku vaja aeg-ajalt tuhaks põleda.

Nüüd raputan oma uusi tiibu korraliku raevuga, trennisädemeid lendab ja loodan, et meelekindlust on kuu ajaga piisavalt kogunenud, et ka peolaua kõrval enda pikemaajalisi eesmärke ei unusta. Palun igaks juhuks paaril kolleegil mul silma peal hoida ikka. Jumal teab, mis kookoskreemiasjad nad äkki välja võluvad :D

Ühtlasi paneks kirja ka läinud nädala meeldejäävamad momendid.
  • Ühe trenni asemel käisin hoopis katuselt lund kühveldamas! Kaks tundi taolist tööd on julgelt öeldes sama efektiivne kui üks rühmatrenn. Ja milline rahuldust pakkuv tunne puhast katust pärast vaadata! Praeguseks on väljas aga juba selline niruliru,et selle pildi vaatamine teeb seest hellaks täitsa - vaadake, mis lumekiht, kõigest nädal aega tagasi.. Loodan, et veebruaris antakse veel veidi ehedat talve mu sünnipäevakingiks :)
  • Orgunnisin meie kontoris regulaarselt toimuma hakkavad rühmatrennid! Uues kontoris ju täitsa eraldi trenniruum, oleks patt mitte kasutada. Pikemalt siin blogipostituses :)
  • Poputasin end esimest korda näohoolduses käimisega. 35€, aga iseenda peale ei raisata kunagi raha - seda investeeritakse. Mu nahk on võrratult paremas seisus - otsekui kiirgab - ja ilma igasuguse jumestuskreemita. Saab igakuiseks traditsiooniks. Soovitan York Beauty salongi Tallinnas kahe käega.
  • Suur sula tähendas seda, et mu emme saadetud 5kg suvikõrvitsa elud olid ohus! Suure vaevaga toppisime Taaviga sügavkülma täis, aga järgmisel nädalal vist muud üle ei jää kui süüa suvikõrvitsahautist suvikõrvitsanuudlitega, kõrvale suvikõrvitsaburgerit ja suvikõrvitsasmuutit! :D
  • Tegin esimest korda elus korralikku joogatundi kolleegi juhendamisel (ikka meie oma armsas firma trennisaalis). Mõtlesin, et mis seal ikka.. aga Sheena nalja ei teinud ja koerapositsioonis minut aega järjest "puhkamine" ~15 korda sessiooni jooksul tähendas seda, et mu õlad  siiamaani tunnevad seda. Siit õppetund - ära kunagi alahinda joogat! :D
  • Ostsin Abel Jamesi poolt inspireerituna rohelisi kohviube ja röstisin-jahvatasin neid ise kodus. Vau. Lihtsalt vau. Tal oli õigus - need, kes ütlevad, et ei suuda kohvi ilma suhkru ja kooreta juua pole lihtsalt ÕIGET kohvi saanud.
  • Tellisin Pihlaka talust endale homseks 5 karpi vabakasvatuse kanamune ja mustikapulbrit. Homme tuuakse need koju kätte ja siis saan katsetada, kui erinev see ehe talumuna poe omast on siis. Põnev-põnev!
Selleks korraks kõik! Homme tuleb parim sõbrants külla iseröstitud kohvi kaema ning teeme koos ühe Jillian Michaelsi trennivideo ära. Otsustasime, et mind tuleb talvepäevadele parimas võimalikus vormis saata - punase vaiba üritus meil seal ju ikkagi ;)

Ja postituse lõppu jõudmise puhul kingituseks kastitäis kassipoegi!

5 kommentaari:

  1. Kas te siis cheati ei luba üldse? See ju ka tervisliku toitumise vajalik osa kui asjad tasakaalus.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Siinkohal ütleks, et mulle absoluutselt ei meeldi termin "cheatmeal". Keda/mida ma petan? See on niivõrd negatiivse alatooniga.
      Arvan, et kui söön mingi pitsa, koogi või terve šokolaadi, siis seda peaks tegema planeeritult, tsiviliseeritult ja tseremoniaalselt. Võtan selle jaoks aja ja teadvustan endale, et nüüd on aeg nautida asja, mida söön harva. (soovitan raamatut "Prantslannad ei lähe paksuks", mis räägib gurmaanlsuse sobitamisest kaalukaotusega) Supermarketis piruka ostmine ja lõunanurgas ära nosimine ei ole "cheatmeal". See on tühja kõhu tõttu juhuslikule signaalile (Uuuu, saialõhn!) allumine ning situatsioon, kus toit kontrollib mind, mitte vastupidi. Kui täis kõhuga poes käin jätab pagarilett mind täiesti külmaks = järelikult pole vaja. Kui aga mind isutab ka täis kõhuga millegi järgi, siis on teine lugu. Sel juhul luban endale loomulikult paar ampsu - kuulan enda keha siis, kui ta on elementaarsed toitained kätte saanud, mitte näljahädast tulenevat kisendamist esimese ettejuhtuva rämpsu järgi :)

      Kustuta
  2. Cheatmeal ei ole osa tervislikust toitumisest. Paljud võivad endale nende cheatidega pigem karuteene teha. Ja kui toitumine paigas, siis ei isutagi junki vms järgi. See minu arvamus :)

    VastaKustuta
  3. Muidugi on osa! See tähendab seda, süüakse mis isutab või mille järgi soov on, aga normaalses koguses ja kõik tasakaalus. Samuti kiirendab suurem kaloriannus ainevahetust ja paneb lihased kasvama, eriti neil kes piiravad oma toitumist ja kaloreid, ning hoiavad seeläbi kõike defitsiidis..Soovitan teil asja veidi uurida, neiud ;)

    VastaKustuta

Befit 2016 - 3. nädala kokkuvõte

Oi, kuidas aeg lendab. Ongi juba 3 nädalat täis! Kuigi plaanisin iga kahe nädala tagant end mõõta-kaaluda, siis uudishimu sai võitu ja ei j...