esmaspäev, 2. märts 2015

Sloveenia 2/31

Frankfurti lennujaama pagarilett - no ürita siis käituda!
Nii.. lõpuks aega esmamuljed kirja panna. Tunnistan kohe üles - reisipäeval oli toitumine puhta metsas.. sõin vist 3 inimese jagu! Reisiplaan oli meile nii totralt koostatud, et kui üleistumisel 3 minutiga järgmise rongi platvormi üles ei leia, siis oledki maha jäänud ja etteostetud piletid mahavisatud raha. Selle pingega toime tulemiseks siis suupooled käisid pidevalt (suuuur karp mandleid, tume šokolaad, hunnik poe- või lennukivõileibu..). Aga mis tehtud see tehtud, 24h hiljem jõudsime elusalt kohale :)

Siin on imeilus! Elame tiimiga kohas nimega Begunje na Gorenjskem ning see on põhimõtteliselt Lord of the Ringsi maastik küla võtmes :)
Käisime esimesel külmiku täitmise toidushoppingul Lidlis. VÄRSKE KRAAM ON SIIN NII HEA JA ODAV! Ühtegi närtsinud või mädanenud jubinat polnud letis. Brokkoli kg 1.1€! Kiivi kg 0.49€! Suuuur valik lehtsalati päid 0.79€/tk. Laadisime koos Stinaga (tiimikaaslane) korvi kohe brokkolit ja värsket täis nagu vopsti :D Siiski, võõrkeelsete siltide keskel ostlemine on raske. Ma pole kunagi varem kodumaised brände nii hinnanud kui praegu. Veski-Mati, Tallegg & Alma, kus te olete?? :P Kõige keerulisem on piimalett. Kuna kodus toetusin väga palju kohupiima & marjade/puuviljade peale, siis täna poes ei suutnud isegi aru saada, milline neist lugematutest pakenditest üldse on kohupiim.. rääkimata siis kalori- ja valguinfost :D Lõpuks leidsin mingi ingliskeelse pakendi, kus oli peal "Cottage cheese", aga mille peal polnud toitealast infot. Siiski, parem kui mitte midagi ja eeldatavasti kodujuustus ikka on seda valgupoolist. Paremini peab ette valmistuma järgmiseks poetripiks ja vajalikud sõnad selgeks saama. Näiteks valk - beljakovina! Aga kodujuustu ja kohupiimaga on küll jama majas... mõlemat kutsutakse skuta'ks. Seda peab uurima veel :D
Ei nuputanudki välja, kas tegu
on kohupiima või
kodujuustuga :D

Muide, tundub, et Sloveenia pole üldse pudrusööja maa. Vähemalt teravilja lettide põhjal. Lidlist leidsin peamiselt nisujahu ja makaronid, mida ma ju ei söö. Kaerahelbeid pidin ikka tükk aega taga otsima. Selles mõttes on Eesti täiesti vapustav, meie poelettidelt leiab lisaks kaerahelvestele veel 4-vilja, 8-vilja, tatra-, rukki-, odra- ja kõiksugu muid mõeldavaid helbeid, et hommikupuder mitmekesiseks teha. Aga pooled poed on veel läbi käimata ja lootus pole veel surnud :)

Paari päevaga saab loodetavasti poest kõik vajalik ostetud ja siis ka toidu- trennirežiimi paika. Tänane lõuna oli juba eeskujulik - ahjus küpsetatud kalkunifilee & aedviljawok. Õhtupoole käisin väikesel sörgikõnnil küla vahel, kokku 3.5 km. Ei midagi erilist, aga liikumise pisiku ja värske toidu vajaduse sain taas sisse :) Loodetavasti homme matkame mentoritega ka mäe otsa kiriku juurde, kust avaneb vaade tervele mägedevahelisele orule!

Väljavõte Endomondost
Sellise maastiku vahel on lausa lust sörkida :)


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Befit 2016 - 3. nädala kokkuvõte

Oi, kuidas aeg lendab. Ongi juba 3 nädalat täis! Kuigi plaanisin iga kahe nädala tagant end mõõta-kaaluda, siis uudishimu sai võitu ja ei j...