Eile oli kodune pähklivõi tegemine aka "Sorri alumine naaber, et mu köögikombain põrgumüra teeb".
Miks peaks pähklivõid ise tegema? Loeme 5 parimat põhjust kokku :)- See on odavam. Poes müüdavad 200g pähklivõipurgid on reeglina hinnaklassis 2.5€ - 3.5€. Sama raske soolapähklikotike maksab 0.90€. Lihtne magusmaatika.
- Selles pole säilitusaineid ega peidetud lisaaineid. Tead täpselt, mida sisse segad ja sisse sööd.
- See on mitmekülgsem. Tuleb vaid fantaasia tööle panna. Lisa sisse mett, kaneeli.. või valmista kakao lisamisega hoopiski kodunutellat.
- See on ideaalne isude taltsutaja. Lisa spl maapähklivõid oma päevamenüüsse ja suure tõenäosusega märkad, et kõnnid poes saiakeste leti eest kergema südamega mööda. Pähklites leiduvad tervislikud rasvad on toitumises väga tähtsad ja aitavad magusa/rämpstoidusööste vältida ning täiskõhutunnet hoida.
- See on niiiiiii maitsev! Ma ei suuda oma hommikuputru enam absoluutselt süüa ilma pähklivõita. Imeliselt tummine ja mõnus nüanss :)
- 200g soolatud maapähkleid
- 100g mandleid
- 100g metsapähkleid (võimalusel osta röstitult või need pannilt ise läbi lasta)
- 2spl kookosõli
Paljukiidetud Marek Kalmuse koostatud toitumiskavades on pähklivõi ka aukohal (lausa 3spl päevas), nii et kui mind ei usu, siis uskuge teda ;)