neljapäev, 7. jaanuar 2016

Uus aasta, uus energia & Befit konkurss

Nonii, 2016 aasta esimene postitus!

Vaikne olen olnud viimastel kuudel, tean küll! :)
Ma lihtsalt pole olnud suurem asi eeskuju. Talveperiood tuli koos suure nautlemisega, pahatihti täiesti teadliku ülesöömisega. (See tunne, et "Issand, ma olen kurguni täis, aga see Tosca kook on niiiii hea! - ja pistad veel 5 lõiku pintslisse)

Eks pika kalorilugemisperioodi jooksul kogunenud salasoovid vajasid realiseerimist. Kõik need erinevad küpsised, šokolaadid ja pagaritooted, millest varemalt "hobuseklappidega" poes mööda kõndisin, rändasid ostukorvi ja siis sättisin end gurmeekohvitassi ja kommipaberitega diivanil sisse nagu üks priske harakas.
Õhtusöök missugune? :D
Läks ikka oma 2-3 kuud, et kõik see hea ja parem ära proovida. Kinnitasin endale, olin elu parimas vormis ja võisin seda endale lubada. Ning ma ei hakka eitama, oli täiesti võrratu "normaalse inimese kombel" filmi krõbeda juustupitsa ja ingveriõlle saatel vaadata.

Seda perioodi oli mul kahtlemata vaja. Ent lubasin endale ammu, et ei lase kaalul rohkem kõikuda kui 10kg. Mul pole plaanis enam kunagi laskuda enda füüsilise väljanägemise häbisse. See laastas kunagi ahelreaktsioonina mu enesekindluse, suhted ja elurõõmu – ei aitäh.

Nüüd on aga lõpuks see 10 kilo kõikumise moment käes ning säärtele kogunenud Milkapolstrikest näppides tuleb aduda, et suve tippvorm on ikka läinud mis läinud. Aga ma pole teps mitte kurb ega depressiivne sellepärast. Tegu on ju võimalusega enda teadmistelt tolm pühkida ja uuel aastal uue hooga näidata, mida sihikindluse ja heade valikutega saavutada võib.

Et motivatsioonirongil kütus otsa ei saaks, liitusin Befit 2016 konkursiga. http://hers.ee/befit/ - hüüdlause siis "Kahe kuuga tippvormi!"

Mu sünnipäev on veebruari keskel ja selleks ajaks on nüüd kindel plaan taas oma lemmikpükstesse mahtuda ja rasvakihikese sisse ehmatatud kõhulihased uuesti platsi lüüa.

Kuidas siis seda kõike saavutada plaanin?
  • Taasavastan külma trotsides väljas jalutamise ja jooksmise võlud
  • Kodused Fitsugari/Fitnessblenderi videod HIIT cardio suunitlusega ning Shaun T Focus 25 videod intensiivsema jõutrenni/intervalltrennipäevade jaoks. Paar korda nädalas külastan kindlasti vahelduseks ka naabruskonna jõusaali
  • Magusakorv sai majapidamisest sule sappa :)
  • Söögilaua ehitan üles kõrge valgu- ja rasva ning madalama süsivesikute panusega (paleo suunitlusega), päevane kaloraaž ~1400-1500
  • Söön vaid köögis (nii tööl kui kodus) ja lõpetan arvuti taga näksimise kombe. Toit peaks olema aeglane omaette nauding, mitte "nagu muuseas" kiire pugistamine.
  • Pean järjel hoidmiseks väikest päevikut, kuhu ei kirjuta mitte kaloreid, vaid pigem selle projektiga kaasnevaid mõtteid ja väikeseid võite. Näiteks "3 lubadust homseks", milleks on "bussilt 1 peatus varem ära, kiirkõnd kontorisse, veeautomaadi külastamine oma 400ml topsiga 3 korda ja tööl olevate küpsiste ignoreerimine". Ja siis saan järgmisel päeval rahulolevalt linnukesed nende ette märkida. Sinna kleebin ka igasugu fitness-tsitaate ja motiveerivat kraami, teen vildikatega pealkirju värviliseks jne - endal pärast lõbus ja teraapiline lehitseda, kui on nõrkus- või loobumistunne.
  • Väikese retseptikogu koostamine. Kogun kokku kodus leiduvate ajakirjade/raamatute "best of" retseptid. Põnevad maitsed aitavad reel hoida ja nõnda ei teki ka tunnet, et justkui peaksid salenemise nimel kõigest heast loobuma. Vihje - mee-seesamikana.. mmm :)
  • Vitamiinid. Võtan rauda (arst diagnoosis madala hemoglobiini), magneesiumi, D-vitamiini ja kalamaksaõli. Kroonilisest väsimusest sain ometi raua ja kalamaksaõliga võitu - meeletult hea tunne!
Selle aasta esimene HC gym :)
Konkursi raames loomulikult ka mõõtsin ja kaalusin end ära. Pildid samuti tehtud, aga need avalikustame siis hiljem "enne-pärast" vormis.
PIKKUS: 164 cm
VANUS: 24 a
KAAL: 68.2 kg
rind: 87cm
talje 74 cm
puusad 106 cm
reis 59 cm
käsivars 27 cm
Valikud :)
Mõeldud, tehtud ning täna kontorisse saabudes pandi mu meelekindlus kohe proovile ka. Ühiseks lõunaks toodi tööle tavalise toidu asemel kõigile hoopistükis pitsat. Üldine mass oli loomulikult vaimustuses, aga mina kõmpisin viltuse näoga mööda, klõpsisin pildi, võtsin külmkapist oma kanafilee & brüsselikapsavormi ning lahkusin areenilt. Eks see juustuhõng ja krõbeda saia lõhn ikka peibutas, aga tuletasin meelde, et "I've had my fun!" ja nüüd olen püstitanud uued eesmärgid, millele vastavalt tuleb ka toituda. Ja absoluutselt ei kahetse, pagana head brüsseli kapsad olid! :)

Viimaste nädalate jooksul olen hankinud suure hulga ajakirju/raamatuid, kust nii mõnigi pärl ja retsept jagada, nii et.. püsige lainel!

ME SAAME HAKKAMA!


4 kommentaari:

  1. Ma kõndisin sama näoga neist pitsadest mööda ja jõin oma kodust smuutit :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tubli tüdruk! See pitsarong ajas halastamatult terve kontori alla, nii et tasub uhke olla.
      Sõin jonnakalt muffinite kõrval oma brüsseli kapsaid ja ajasin teistel isu ära :D

      Kustuta
  2. Kusjuures pilti vaadates ei pakuks never sellist kaalunumbrit :). Pigem ca 10 kg vähem :).

    Aga edu meile mõlemale ja meelekindlust :)!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Hei hei!
      Need pildid on tiba parema vormi ajast ka (eriti kõige alumine). Befitile saadetud nädala tagused pildid on ikka parajad pirukad! :D

      Aga suured tänud ja veame koos lõpuni! Kui läheb hästi, siis varsti koristatakse poodidest jõulušokolaadide rünnak ka ära :D

      Kustuta

Befit 2016 - 3. nädala kokkuvõte

Oi, kuidas aeg lendab. Ongi juba 3 nädalat täis! Kuigi plaanisin iga kahe nädala tagant end mõõta-kaaluda, siis uudishimu sai võitu ja ei j...