pühapäev, 1. märts 2015

Retsept - jumalikud ahjuõunad taignas!

Nüüd jagan teiega midagi tõsiselt head. See retsept päästab mind siis, kui isutab pannkoogi, traditsioonilise õunakoogi või ükskõik mis magusa järele.

1- inimese portsuks on sul on vaja:
  • 1 keskmine õun (ca 100g)
  • 30g kaerajahu
  • 1 muna
  • 1tl kaneeli
  • 1/2 tl kardemoni
  • vett
Kokku: 240kcal

Kuumuta ahi 220-kraadini. Viiluta õun 5mm jämedusteks viiludeks. Puhasta noaga seemnetest. Südamiku seinad jäävad pärast küpsemist pehmed, nende eemaldamiseks ei ole mõtet vaeva näha. Sega väikeses kausis kokku kaerajahu, munavalge, kaneel, kardemon ja lisa tasapisi vett kuni hapukoorelaadse konsistentsini. Tõsta iga õunaviil saadud segusse nii, et see oleks üleni kaetud ja aseta ahjuplaadile. Küpseta ahjus 15 minutit või kuni taigen on just nii krõbe nagu soovid.

Neid õunaringe saab süüa nagu küpsist.. või noa ja kahvliga nagu pannkooki.. pealt krõmps ja seest pehme mahlane õun.. Tõenäoliselt üks tervislikumaid ja samas rahuldavamaid asju, mis katse-eksitusmeetodil genereerinud olen. Sõbranna käskis pärast temale serveerimist mul igatahes kokaraamatut kirjutama hakata :)

2 kommentaari:

  1. Kas terve see õun + siis lisatud taigen kokku annavad 190kalorit? :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jah, just. Aga tegelikult soovitan munavalge asemel terve muna ikka panna (kunagi lolli peaga kartsin munakollaseid), siis on kuskil 230-240 kcal.

      Uuendan retsepti ka vastavalt :)

      Kustuta

Befit 2016 - 3. nädala kokkuvõte

Oi, kuidas aeg lendab. Ongi juba 3 nädalat täis! Kuigi plaanisin iga kahe nädala tagant end mõõta-kaaluda, siis uudishimu sai võitu ja ei j...