reede, 13. veebruar 2015

Arvustus - Barebar batoonid

Sain lõpuks mõned Barebar batoonid testitud ja jagan muljeid ka teiega.

Tootest üldiselt:  tegu on Soome firma Leader Foods toorbatoonidega, mis on gluteeni- laktoosi ja lisaainete vabad vahepalad. Datlid, marjad, puuviljad ja seemned on purustatud ja külmpressitud väikseks 40g batooniks. Batoone pole tootmisprotsessis kuumutatud üle 42 kraadi, seega on säilinud kõik need tähtsad vitamiinid ja toitained, mida tervisliku toitujana taga üritan ikka ajada :)

Proovisin isiklikult 4 erinevat batooni. Magustajaks on kõigil agaavinektar ja kaloraaž 140-160kcal. Tekstuurilt on kõik batoonid ühtlaselt pehmed, st ei ole eristuvaid kihte.
Õuna-kaneeli (Apple-Cinnamon) - 7/10. Nagu mõnus pehme õunakook. Oleks rohkem kaneelimaitset oodanud, aga kuna ma kühveldan mitu spl kaneeli päevas, siis arvatavasti olen erand, kes ajabki tugevamat kaneelimaiku taga.
Punase marja segu (Red Berries) - 6/10. Kõige tugevama ja magusa marjamaitsega, ehk isegi minu jaoks liiga magus. Arvatavasti laste lemmik :P
Vürtsikas sidrun (Spicy Lemon) - 10/10. Olin antud kombo suhtes veidi skeptiline, aga tegelikult sai see ootamatu kooslus vaieldamatuks lemmikuks! Meenutas lapsepõlve ja Draakoni kummikomme. Ostaks veel ;)
Datli-kookose (Date & Coconut) - 6/10.  Kuna kookos on aga oma maitselt mahe, siis tundsin, et dattel jäi veidi liiga tugevalt domineerima... siiski, väga mõnus ja suus sulav amps.

Tegu on peamiselt nö "energiabatoonidega", väike täisväärtuslik süsivesikuamps einete vahel. Ütlen ausalt, neid batoone süües jäin igatsema midagi "krõmpsu". See on aga puhtalt tekstuuri küsimus, maitseelamuse sain igast batoonist ja magusaisu rahuldasid need täielikult. Igal juhul parem ja tervislikum variant maisisiirupit ja muud jama täis šokolaadi-või müslibatoonidest, mida mõnel jultunud juhul tootjad "tervislikuks" tembeldavad (Fast batoonid, Nestle Fitness batoonid jne). Leaderi valikus on ka huvitavate maitsetega valgubatoone (Tosca cake <3), loodan need lähitulevikus ära testida ;)

Eestis saab batoone osta suuremates Selveritest ja Hortus Medicus kodukalt (hetkel on küll paraku seal saadaval punase marja ja õuna-kaneeli oma, aga loodetavasti valik laieneb peatselt).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Befit 2016 - 3. nädala kokkuvõte

Oi, kuidas aeg lendab. Ongi juba 3 nädalat täis! Kuigi plaanisin iga kahe nädala tagant end mõõta-kaaluda, siis uudishimu sai võitu ja ei j...